FAQ – Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Atelier Hannah? Geen probleem! Je bent absoluut niet de enige. Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over ons atelier. Staat jouw vraag er niet tussen of ben je toch niet helemaal zeker van het antwoord. Stuur me dan gerust een mailtje en ik beantwoord met liefde jouw vragen.

Neem direct contact op

Afspraken

Ik ben net verloofd, wanneer kan ik het beste langs komen?

Het hele proces van de eerste schets tot de laatste pasafspraak duurt zo’n 6 maanden. Daarom adviseer ik je 6 tot maximaal 12 maanden voor de grote dag een afspraak te plannen voor het ontwerpgesprek.

Help! Ik ga over een hele korte periode al trouwen, kan ik nog een jurk bij Atelier Hannah laten maken?

Afhankelijk van de tijd die er nog over is kunnen wij een spoedlevering regelen. Hiervoor gelden speciale voorwaarden. Omdat bij spoedleveringen elke situatie anders is, kun je het beste contact met mij opnemen. Dan kan ik je meteen vertellen welke mogelijkheden wij aanbieden.

Ik twijfel nog of ik een afspraak wil plannen, wat kan ik het beste doen?

Als je twijfelt over het maken van een afspraak, bel mij dan even! Ik begrijp dat heel goed dat het een heel persoonlijk en uniek proces is om het maken van jouw trouwjurk zo uit handen te geven. Daarom is het extra belangrijk dat er een goede klik is. Ik vertel je daarom ook graag persoonlijk over mijn werkwijze, wat je kunt verwachten en hoe ons team voor je klaar staat! Verder kun je altijd de website en onze social media bekijken voor voorbeelden van andere bruiden die je al voorgingen!

Werk je alleen op afspraak? Of kan ik ook even binnen lopen?

Het proces van ontwerpen en maken van jouw unieke trouwjurk gaat niet zomaar. Als wij samen bezig zijn met de jurk voor jullie grote dag wil ik alle tijd en aandacht voor jou beschikbaar hebben. Daarom werk ik alleen op afspraak.

Wat kost een ontwerpgesprek?

Een jurk laten maken kan een hele stap zijn. We trekken immers niet zomaar een jurk uit de kast, maar gaan het stap voor stap ontwerpen en maken, precies naar jouw wensen. Om de drempel naar deze stap te verlagen is het ontwerpgesprek gratis en volledig vrijblijvend. Zo krijg je beeld van hoe jouw jurk eruit gaat zien en leer je mij en mijn werkwijze ook alvast een beetje kennen. Na deze afspraak kan je beslissen al dan niet opdracht te geven voor het maken van jouw droomjurk.

Mag ik foto’s maken in de boutique van Atelier Hannah?

Natuurlijk! Het laten maken van jouw trouwjurk is een bijzonder proces, natuurlijk mag je hier foto’s van maken. Daarbij maken wij zelf ook foto’s van het gehele proces, en leggen dit vast in een fotoboekje dat je bij de laatste afspraak met je jurk mee krijgt. Je mag ons natuurlijk ook altijd taggen in de foto’s die je deelt op Instagram @atelierhannah.

Kan ik vrienden of familie meenemen naar de afspraken?

Absoluut! Ik raad het zeker aan om iemand mee te nemen die jou goed kent en je waar nodig kan helpen bij het maken van keuzes. Omdat Atelier Hannah een kleine boutique heeft kunnen er maximaal 4 personen met je mee komen.

Ik woon ver van Kommerzijl, kan je dan wel een trouwjurk voor me maken?

Jazeker! Om reistijd en reiskosten te besparen is het mogelijk dat we de afspraken anders verdelen. Het beste kun je daarom even contact opnemen voor de mogelijkheden.

 

De jurk

Wat kost een trouwjurk van Atelier Hannah?

Voorafgaand aan het ontwerpgesprek zal ik vragen naar je budget. Als we de stoffen gaan bekijken zal ik alleen stoffen laten zien die binnen jouw budget vallen. Ook de opties die we bespreken vallen binnen dit budget. Dit alles om te voorkomen dat je verliefd wordt op een stof of ontwerp die niet in je budget past. Ik begrijp dat een bruiloft genoeg kosten met zich mee brengt! De meeste japonnen kosten tussen de 1500-1800, en ze beginnen vanaf 1000.

Ik wil niet in het wit trouwen, heb je ook gekleurde stoffen?

Jazeker en of we die hebben! Staalkaarten vol met alle kleuren van de regenboog. Ook hebben we verschillende stoffen zoals: satijn, taft, tulle, chiffon, crepe georgette en stapels kant in alle vormen en kleuren.

Ik heb een lastige maat of een extra aanpassing nodig voor mijn trouwjurk, kan ik dan terecht bij Atelier Hannah?

Alle trouwjurken worden op maat gemaakt, dat betekent dat we voor alle vormen en maten dé jurk kunnen maken. Een trouwjurk waarin jouw figuur het beste uitkomt en die past bij je wensen.

Ik heb een hele specifieke wens, maar weet niet of je daaraan kunt voldoen. Wat moet ik doen?

Als je een hele specifieke wens hebt, dan raad ik het zeker aan om even te bellen en wat plaatjes of schetsen te mailen of appen naar Hanneke. Zo kan ik je meteen vertellen welke mogelijkheden er zijn en of dat aansluit bij jouw wensen.